Rosacea


BEHANDLING AF ROSACEA MED DEN NYESTE TEKNOLOGI - ELLIPSE NORDLYS

Rosacea kan være irriterende. Andre bemærker måske ikke den diffuse rødme i dit ansigt eller de små blodkar (teleangiectasias).

Hvordan virker behandlingen?

Hæmoglobin og oxyhæmoglobin findes inde i blodkarret. Lyset, som absorberes af blodet, ledes fra blitzlampen til behandlingsområdet, omdannes til varme og ledes så til karvæggen, hvor proteinet i karvæggen ødelægges. Ellipse filtrerer lyset, så kun det nødvendige område behandles og beskadiger derved ikke den omkringliggende hud. Resultat er, at blodet koagulerer, og den ødelagte karvæg gradvis forsvinder. Dermed fjernes de uønskede små, synlige kar, og rødmen spredes.

Kan jeg behandles?

De mest almindelige behandlinger er diffus rødme i det tidlige stadie af rosacea, men de enkelte kar, som udvikles senere, kan også behandles.

Behandlingen er mest effektiv hos personer med lys hud. Det er vigtigt, at huden ikke har været udsat for sollys eller er blevet solbrændt inden.

Da behandlingen er baseret på lysabsorption i hæmoglobin, virker behandlingen kun på hud, der ikke er solbrændt. Jo lysere huden er, jo større er farvekontrasten mellem huden og karsprængningerne, og jo nemmere er behandlingen.

Hvor lang tid tager en behandling? 

Behandlingstiden afhænger af området, der behandles og antallet af kar, der skal behandles. En almindelig behandling varer typisk 10-20 minutter.

Gør det ondt? 

Oplevelsen af smerte varierer fra person til person. Det er ikke nødvendigt at bedøve huden, og de fleste beskriver ubehaget svarende til at lade en elastik slå mod huden efterfulgt af en varm fornemmelse. Lidt ligesom hvis man har fået for meget sol på stranden. Des lysere huden er, des mindre er ubehaget.

Hvordan skal jeg forholde mig før og efter behandlingen?

Det lys, der anvendes til behandlingen, er uskadeligt, synligt lys, så der er ikke nødvendigt at tage særlige forholdsregler.

Normalt er ingen efterbehandling nødvendig. Dog kan personer med følsom hud nyde godt af at påføre en kold, fugtig klud umiddelbart efter behandlingen.

Efter behandling må huden ikke udsættes for sollys i minimum 4 uger, også selvom der ikke er tegn på inflammation i behandlingsområdet, og det er vigtigt at anvende solfaktor (minimum faktor 30).

Hvor mange behandlinger har jeg brug for? 

Antallet af behandlinger varierer fra person til person og af område og antal af blodkar, der behandles. Almindeligvis er der behov for 1-4 behandlinger med en måneds mellemrum.

 

 

Er det første gang du skal have behandling kontaktes klinikken pr. mail eller telefon

Inden behandling skal kunder have læst
Skriftlig patientinformation2017

vascular_before vascular_after1 Rosacea_before1Rosacea_after1